SPORTIĆ

Sportić ( 3-10 godina)

Fizičko vaspitanje je značajan deo opšteg vaspitanja. Ukoliko je dete mlađe, utoliko je i uloga fizičkog vaspitanja veća i značajnija. Razvijanje navike kod dece da se bave telesnim vežbanjem, radi čuvanja zdravlja  i kao korisno ispunjavanje slobodnog vremena, stiče se u detinjstvu sistematskim i kontinuiranim bavljenjem fizičkom aktivnošću. Ujedno se i stiče sposobnost veštog upravljanja svojim telom, sticanja kretnih znanja i umenja i razvijanja motoričkih sposobnosti (snage, brzine, izdržljivosti, koordinacije, ravnoteže, gipkosti).

Sport je sredstvo koje deci pruža mogućnost da nauče vredne životne i motoričke veštine. Na roditeljima i trenerima je da decu podstiču da se uključuje u različite sportske aktivnosti. Naš klub pruža mogućnost da se od malih nogu deca navikavaju na fizičku aktivnost koja je usmerena i kontrolisana. Kroz igru, uz pomoć brojnih sprava i rekvizita podstiče se dečija želja za vežbanjem, učenjem novih pokreta i  savladavanja postavljenih zadataka.  Deci se pruža mogućnost da se upoznaju sa osnovama mnogih sportova, da  vežbaju na različitim spravama  ali i da razvijaju svoje sposobnosti  i otkrivaju nove…

Sport za decu pre svega treba da bude igra i zabava kroz koju treba da se stvore uslovi za razvoj zdravog, fizički skladnog, razvijenog i spretnog deteta.

Deca od sporta očekuju da bude zabavan, da im omogući da nauče nova kretanja i pokrete, da upoznaju nove drugare, da osete radost, izazov i uspeh i na kraju da se osete fizički sposobnim.

Sportska školica ( sportić ) je namenjena deci uzrasta od 3 -10 godina. Osnovni ciljevi  su podsticanje  pravilnog motoričkog, biološkog  i mentalnog razvoja deteta. Pažljivo i stručno odabranim sadržajima, u toku časova, utiče se na pravilno držanje tela i razvoj motoričkih sposobnosti.

U našem klubu deca su podeljena u 4 uzrasne grupe. Svakoj grupi se program rada prilagođava uzrastu a samim tim se i prati njihovo napredovanje. Strogo se vodi računa o mentalnim i fizičkim sposobnostima određenog uzrasta, utiče se na razvoj istih, uz pravilno doziranje obima vežbanja.

Časovi sportske školice se održavaju 2 ili 3 puta nedeljno(u zavisnosti od uzrasta dece )

  • Za decu od 2,5 do 3,5 godine – 2 puta nedeljno
  • Za decu od 4 i 5 godina – 2 puta nedeljno
  • Za decu od 6 i 7 godina i decu od 8 do 10 godina – 3 puta nedeljno